De praktijk

Jolanda Kooter

Logopediepraktijk Kooter is in 2005 opgericht door Jolanda Kooter. Naast een logopedische opleiding heeft zij ook een PABO opleiding afgerond. Zij heeft enige jaren les gegeven op diverse basisscholen en enige jaren in het voortgezet onderwijs als docent Nederlands en Duits. Gedurende haar werkzaamheden als logopedist in combinatie met docent is interesse ontstaan om meer te weten over dyslexie.

Daarop heeft zij in 2008 haar master SEN behaald aan de  Masteropleiding Special Educational Needs bij de Fontys in Tilburg. De combinatie logopedist, leerkracht en dyslexiespecialist is uniek waardoor school en behandeling goed op elkaar aansluiten.

Naast samenwerking met andere disciplines zoals ergotherapie en fysiotherapie heeft de logopediepraktijk ook een samenwerkingsverband met Adelante en Trivers. Dit betekent dat logopediepraktijk Kooter in de vergoedingsregeling werkt van de Ernstige Enkelvoudige Dyslexie.

In de praktijk worden ook leerlingen (voortgezet onderwijs) met een LWOO-indicatie begeleid. 

Met ingang van 2014 is Jolanda geregistreerd als zelfstandig docent bij CRKBO. Zij verzorgt workshops/ cursussen voor collega-logopedisten in opdracht van de vakvereniging logopedie en foniatrie.

Sinds 2016 is Jolanda ParkinsonNet-therapeut en aangesloten bij ParkinsonNet

Copyright © Logopediepraktijk Kooter. All right Reserve.
Design by : John van de Pol.